[vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”1107,1027,1081,831,1083,1105,1104,1087,1086,1084″ img_size=”large”][vc_column_text]

Een uitstekende investering

Jouw groothandel in Zonnepanelen, Omvormers en Installatie

Colakgroup staat voor duurzaamheid. Wij zijn dé specialist op het gebied van zonne-energie. Vanuit onze groothandel leveren we complete zon-PV systemen en ondersteunen we in calculaties, advies en montage. Uit voorraad leveren we de beste merken zonnepanelen, omvormers en montagesystemen voor verschillende daken. Kwaliteit duurt het langst!

Colakgroup is specialist in het leveren en installeren van grootschalige zonnepanelensystemen voor bedrijven. Uw onderneming profiteert van een totaalconcept, waardoor u zelf geen omkijken heeft naar de zonnepanelen. Alle facetten van de investering worden meegenomen in het Zonneplan voor uw onderneming. Hierdoor heeft u achteraf geen onvoorziene kosten. Graag helpen we ook uw onderneming verduurzamen.

Meteen besparen

Meerdere fiscale voordelen voor bedrijven maken het zeer rendabel om te investeren in zonnepanelen. Vanaf dag één wordt er eigen energie opgewekt. Zo bespaart u op de energiekosten en verduurzaamd u het bedrijf!

Van A tot Z geregeld Turnkey

In een keer voorzien zijn van een volledig duurzame energievoorziening?Colakgroup biedt de best passende oplossing voor uw bedrijf en verzorgt het traject van begin tot eind en volledig naar uw wensen.

 

Fiscale voordelen en subsidieregelingen zonnepanelen

Voor bedrijven gelden er verschillende fiscale regelingen en subsidies welke het investeren in zonnepanelen extra interessant maken. Voor het MKB zijn de Energie Investeringsaftrek en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek interessant. Voor bedrijven met een grootzakelijke aansluiting (> 3x80a) is de SDE+ subsidie een zeer interessante stimuleringsregeling voor zonnepanelen. Er zijn daarnaast nog verschillende subsidies voor zonnepanelen beschikbaar.

Energie Investeringsaftrek

Met de Energie-investeringsaftrek (EIA) kan uw bedrijf voordelig investeren in energiezuinige toepassingen. Hieronder valt ook het investeren in zonnepanelen. De aanvraag van de Energie Investeringsaftrek bij het RVO wordt volledig verzorgd door Zonneplan, daar heeft uw bedrijf geen omkijken meer naar.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Met de Kleinschaligheidsinvesteringaftrek (KIA) wordt uw bedrijf gestimuleerd voor het doen van investeringen. Een deel van de investering kan door de belastingplichtige van de winst worden afgetrokken in het jaar van de aanschaf. De hoogte van het aftrekbare bedrag is afhankelijk van het investeringsbedrag. De zakelijke experts van Zonneplan berekenen exact het fiscale voordeel voor uw bedrijf.

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)

De kostprijs voor duurzame energie is vaak hoger dan de kostprijs voor grijze energie. Daarom vergoedt de SDE+ het verschil tussen de kostprijs van grijze energie en die van zonnepanelen over een periode van 15 jaar.

Subsidieregeling energiemaatregelen sportclubs

Sportverenigingen die maatregelen nemen om hun energieverbruik te verminderen kunnen rekenen op een subsidie van 30% van de investering. Dat staat in de nieuwe subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties.

 

Punten van aandacht

Onze deskundige installateurs hebben ruime ervaring met het plaatsen van zonnepanelen op bedrijfspanden. De installateurs inspecteren (schouwing) vooraf uw bedrijfspand, hierdoor zijn er geen verrassingen op de dag van installatie. Bij een schouwing wordt er gelet op de volgende onderdelen:

Dakbelasting

Bij grote installaties dient er rekening gehouden te worden met de maximale belasting van het dak. Met name bij platte daken speelt de belasting van het dak een belangrijke rol. Tijdens de schouwing en de installatie wordt dit uitvoerig bepaald om de beste oplossing aan te kunnen bieden.

Windbelasting

Bij een plat dak wordt er altijd nauwkeurig berekend op welke plaats, hoogte en oriëntatie de zonnepanelen geplaatst worden, zodat de wind onder de zonnepanelen door blaast. De wind krijgt zo geen kans om zonnepanelen van het dak af te laten waaien.

Schaduwwerking

Schaduw is negatief voor de opbrengsten van een zonnepanelensysteem. Daarom is het van belang dat de schaduwwerking goed in kaart wordt gebracht om een zo nauwkeurig mogelijke voorspiegeling van de opbrengsten te kunnen maken.

Geschiktheid meterkast

De meterkast wordt beoordeeld of deze voldoende geschikt is voor de zonnepanelen installatie en/of er groepen bijgeplaatst moeten worden. Eventuele aanpassingen worden geïnventariseerd en meegenomen in het aanbod.

Kabeltraject

Er wordt altijd gezocht naar de meest geschikte plek voor de omvormer(s). Het kabeltraject wordt in overleg bepaald en voldoet aan de strengste eisen met betrekking tot veiligheid.

De installatie wordt gegarandeerd veilig werkend opgeleverd. De installateurs waarborgen de veiligheid door te werken volgens de NEN 1010, plaatsen werkschakelaars en meten de AC- en DC-zijde van de zonne-installatie volledig door. Verder maken de installateurs gebruik van valbescherming en steigers waardoor zij zonder risico werkzaam zijn op het dak.

Technologische vernieuwing zit in ons DNA

Zonneplan op afstand

Colakgroup werkt met slimme IT aan vernieuwingen in de installatiebranche. Met onze onderscheidende aanpak hebben we mooie stappen gemaakt. Zo waren we de eerste in de installatiebranche die op afstand een persoonlijke zonnepanelenopbrengst konden berekenen. Dit brengt gemak voor de klant, aangezien een huisbezoek niet meer nodig is.

Duurzaam door een App

Duurzaamheid is belangrijk bij Colakgroup. Daarom werken onze installateurs met de Colakgroup App.

Het voordeel voor onze klanten? Alle documentatie is goed opgeslagen en eenvoudig te delen met onze klanten.

Opbrengst inzien tot op paneelniveau

Na afloop van de installatie kunnen onze klanten de opbrengst van de zonnepanelen tot op paneelniveau inzien. Zo heeft de klant altijd inzicht in de optimale opbrengst en weet hij wat de panelen opleveren.

Wij ontzorgen de klant van A tot Z turnkey gemaklijker kunen we niet maken

 

Zonnepanelen

Q CELLS Q-peak 320 Duo black frame

 

COLAKGROUP introduceert de unieke kWh-garantie.

Wie zich verdiept in zonnepanelen zal zien dat vrijwel iedere leverancier een vermogensgarantie geeft van 25 jaar op de zonnepanelen.
Dit klinkt geweldig maar de praktijk is minder waar. De vermogensgarantie is alleen geldig als de panelen geen gebreken hebben en de vermindering van het vermogen moet door de leverancier kunnen worden vastgesteld. Hierdoor dient het paneel naar de leverancier te worden opgestuurd en dit kan alleen tegen hoge kosten indien de fabrikant in het buitenland is gevestigd.

In de praktijk blijkt dat de vermogensgarantie daarom niets waard is, en is alleen de productgarantie een goede graadmeter voor de kwaliteit van het product. Niet voor niets heeft Colakgroup daarom gekozen voor o.a. CW Enerji  omdat zij daadwerkelijk een productgarantie bieden van 25 jaar, terwijl andere leveranciers maar 10 jaar productgarantie bieden.

Vaak krijgen wij echter de vraag wat er nu gebeurt als het systeem minder rendement opwekt dan verwacht.
Tot nu toe kunnen andere leveranciers daar geen oplossing voor bieden. Colakgroup brengt daar nu verandering in!
Levert een systeem met CW Enerji zonnepanelen minder op dan verwacht? Dan betaalt Colakgroup het verschil aan u terug.
Als er dus minder kWh’s worden opgewekt dan op voorhand was berekend, dan keert Colakgroup u het verschil in euro’s uit.
Zo heeft u de harde garantie dat uw systeem altijd voldoende rendement oplevert en dit voor maar liefst 25 jaar!

Wilt u meer weten over deze unieke kWh-garantie? Vraag uw adviseur naar de voorwaarden of stuur een mail naar: info@colakgroup.nl

 

BTW-TERUGGAAF EN SUBSIDIEREGELINGEN.

Op dit moment zijn de volgende regelingen van toepassing:

BTW-TERUGGAAF ZONNEPANELEN

Op grond van een uitspraak van het Europese Hof kunt u als particulier eigenaar van zonnepanelen de BTW over de aanschafprijs volledig terugkrijgen van de fiscus. Dit geldt zowel voor de BTW over de materiaalkosten als over de arbeidskosten.

Vanzelfsprekend kunnen wij u ondersteunen in de administratieve aanvraagprocedure van de BTW-teruggaaf. Wij zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met een gespecialiseerd administratiekantoor. Onze samenwerkingspartner hierin kan tegen een gereduceerd tarief de volledige aanvraagprocedure voor u uit handen nemen.

 

PROVINCIES & GEMEENTES

Naast landelijke regelingen zijn er vaak op provinciaal of gemeentelijk niveau subsidieregelingen van toepassing. Wilt u weten of er in uw woonplaats nog andere subsidieregelingen van toepassing zijn, dan willen wij u graag verwijzen naar www.energiesubsidiewijzer.nl . Hier vindt u alle informatie over de mogelijke extra subsidieregelingen. Een aantal provincies en gemeentes biedt de duurzaamheidslening aan. Hierbij kunt u tegen een zeer laag rentetarief de zonnepanelen financieren. Omdat de rente en aflossing lager zijn dan de energiebesparing, is dit een zeer interessante mogelijkheid om te investeren in zonnepanelen.

 

FINANCIERING

Het financieren van zonnepanelen is zeer interessant . De energiebesparing die wordt opgewekt door zonnepanelen is namelijk hoger dan de rente en aflossing die u betaalt voor de financiering. Daarnaast heeft u de financiering in de regel na 10 jaar afgelost, terwijl de levensduur van zonnepanelen minimaal 25 jaar is. Hierdoor krijgt u zonder dat u zelf iets hoeft te betalen een direct maandelijks voordeel. Door de stijging van de energieprijzen gaat dit voordeel steeds toenemen. Ook profiteert u van de waardestijging van uw woning en de BTW-teruggaaf op de zonnepanelen. Tevens is de rente op de financiering fiscaal aftrekbaar.

Voor het financieren van zonnepanelen zijn er de volgende mogelijkheden:

Duurzaamheidslening
Om investeringen in duurzame energie te bevorderen bieden een aantal provincies en gemeenten een duurzaamheidslening aan. Hiermee heeft u de mogelijkheid om tegen een zeer laag rentetarief te investeren in zonnepanelen. Afhankelijk van uw woonplaats is deze rente is op dit moment rond de 2% voor 10 jaar of 15 jaar vast (januari 2018). Omdat de rente fiscaal aftrekbaar is, betekent dit dat u, afhankelijk van uw inkomen, netto slechts 1% rente betaalt. Dit is minder dan de huidige inflatie! Op de site www.energiesubsidiewijzer.nl kunt u nakijken of er in uw woonplaats de duurzaamheidslening wordt verstrekt. Ook op de site van het Stimuleringsfond Volkshuisvesting (www.svn.nl) kunt u nadere informatie vinden. Vanzelfsprekend kunt u dit ook bij ons navragen.

Hypotheek
Heeft u net een nieuwe woning gekocht of bent u van plan uw bestaande hypotheek over te sluiten. Denk dan eens aan de mogelijkheid om zonnepanelen aan te schaffen. De overheid stimuleert dit doordat de rente hierover fiscaal aftrekbaar is. Omdat de te betalen kosten aan rente en aflossing lager zijn dan de besparing op de stijgende energielasten, zijn hypotheekverstrekkers vaak bereid om een extra bedrag te financieren. Indien u kiest voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) betaalt u niet alleen een lage rente maar heeft u ook de mogelijkheid om € 9.000,- extra te financieren voor zonnepanelen. Vraag uw hypohteekadviseur naar de mogelijkheden.

Groene lening
Steeds meer banken gaan zich toeleggen op zogenaamde groene financieringen. Graag verwijzen wij u hiervoor door naar GreenLoans (www.greenloans.nl). GreenLoans is een dochter van ABNAMRO heeft zich toegelegd op duurzame leningen en biedt laagrentende leningen voor het financieren van zonnepanelen.

 

Merken Zonnepanelen

Merken Omvormers

Omvormers
Omvormers
Omvormers
Omvormers
Omvormers

Montagesystemen

Montagesystemen
Montagesystemen
Montagesystemen

Comfortabel duurzaam

Colakgroup maakt de stap naar een duurzame woning comfortabel voor haar klanten. We denken en doen vanuit de klant en nemen zoveel mogelijk werk uit handen. Bijvoorbeeld door.

  • Contact met Colakgroup wanneer u dat wilt, ook in de avonduren
  • Een offerte en opbrengstberekening op maat per e-mail
  • Geen gedoe met papier, u kunt alles online regelen
  • Geen verrassingen achteraf, alle prijzen staan vast
  • We vragen btw terug voor onze klanten

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]