[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Jouw groothandel in Zonnepanelen, Omvormers en Installatie

Colakgroup staat voor duurzaamheid. Wij zijn dé specialist op het gebied van zonne-energie. Vanuit onze groothandel leveren we complete zon-PV systemen en ondersteunen we in calculaties, advies en montage. Uit voorraad leveren we de beste merken zonnepanelen, omvormers en montagesystemen voor verschillende daken. Kwaliteit duurt het langst!

Zonnepanelen

Q CELLS Q-peak 320 Duo black frame

 

COLAKGROUP introduceert de unieke kWh-garantie.

Wie zich verdiept in zonnepanelen zal zien dat vrijwel iedere leverancier een vermogensgarantie geeft van 25 jaar op de zonnepanelen.
Dit klinkt geweldig maar de praktijk is minder waar. De vermogensgarantie is alleen geldig als de panelen geen gebreken hebben en de vermindering van het vermogen moet door de leverancier kunnen worden vastgesteld. Hierdoor dient het paneel naar de leverancier te worden opgestuurd en dit kan alleen tegen hoge kosten indien de fabrikant in het buitenland is gevestigd.

In de praktijk blijkt dat de vermogensgarantie daarom niets waard is, en is alleen de productgarantie een goede graadmeter voor de kwaliteit van het product. Niet voor niets heeft Colakgroup daarom gekozen voor o.a. CW Enerji  omdat zij daadwerkelijk een productgarantie bieden van 25 jaar, terwijl andere leveranciers maar 10 jaar productgarantie bieden.

Vaak krijgen wij echter de vraag wat er nu gebeurt als het systeem minder rendement opwekt dan verwacht.
Tot nu toe kunnen andere leveranciers daar geen oplossing voor bieden. Colakgroup brengt daar nu verandering in!
Levert een systeem met CW Enerji zonnepanelen minder op dan verwacht? Dan betaalt Colakgroup het verschil aan u terug.
Als er dus minder kWh’s worden opgewekt dan op voorhand was berekend, dan keert Colakgroup u het verschil in euro’s uit.
Zo heeft u de harde garantie dat uw systeem altijd voldoende rendement oplevert en dit voor maar liefst 25 jaar!

Wilt u meer weten over deze unieke kWh-garantie? Vraag uw adviseur naar de voorwaarden of stuur een mail naar: info@colakgroup.nl

 

BTW-TERUGGAAF EN SUBSIDIEREGELINGEN.

Op dit moment zijn de volgende regelingen van toepassing:

BTW-TERUGGAAF ZONNEPANELEN

Op grond van een uitspraak van het Europese Hof kunt u als particulier eigenaar van zonnepanelen de BTW over de aanschafprijs volledig terugkrijgen van de fiscus. Dit geldt zowel voor de BTW over de materiaalkosten als over de arbeidskosten.

Vanzelfsprekend kunnen wij u ondersteunen in de administratieve aanvraagprocedure van de BTW-teruggaaf. Wij zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met een gespecialiseerd administratiekantoor. Onze samenwerkingspartner hierin kan tegen een gereduceerd tarief de volledige aanvraagprocedure voor u uit handen nemen.

 

PROVINCIES & GEMEENTES

Naast landelijke regelingen zijn er vaak op provinciaal of gemeentelijk niveau subsidieregelingen van toepassing. Wilt u weten of er in uw woonplaats nog andere subsidieregelingen van toepassing zijn, dan willen wij u graag verwijzen naar www.energiesubsidiewijzer.nl . Hier vindt u alle informatie over de mogelijke extra subsidieregelingen. Een aantal provincies en gemeentes biedt de duurzaamheidslening aan. Hierbij kunt u tegen een zeer laag rentetarief de zonnepanelen financieren. Omdat de rente en aflossing lager zijn dan de energiebesparing, is dit een zeer interessante mogelijkheid om te investeren in zonnepanelen.

 

FINANCIERING

Het financieren van zonnepanelen is zeer interessant . De energiebesparing die wordt opgewekt door zonnepanelen is namelijk hoger dan de rente en aflossing die u betaalt voor de financiering. Daarnaast heeft u de financiering in de regel na 10 jaar afgelost, terwijl de levensduur van zonnepanelen minimaal 25 jaar is. Hierdoor krijgt u zonder dat u zelf iets hoeft te betalen een direct maandelijks voordeel. Door de stijging van de energieprijzen gaat dit voordeel steeds toenemen. Ook profiteert u van de waardestijging van uw woning en de BTW-teruggaaf op de zonnepanelen. Tevens is de rente op de financiering fiscaal aftrekbaar.

Voor het financieren van zonnepanelen zijn er de volgende mogelijkheden:

Duurzaamheidslening
Om investeringen in duurzame energie te bevorderen bieden een aantal provincies en gemeenten een duurzaamheidslening aan. Hiermee heeft u de mogelijkheid om tegen een zeer laag rentetarief te investeren in zonnepanelen. Afhankelijk van uw woonplaats is deze rente is op dit moment rond de 2% voor 10 jaar of 15 jaar vast (januari 2018). Omdat de rente fiscaal aftrekbaar is, betekent dit dat u, afhankelijk van uw inkomen, netto slechts 1% rente betaalt. Dit is minder dan de huidige inflatie! Op de site www.energiesubsidiewijzer.nl kunt u nakijken of er in uw woonplaats de duurzaamheidslening wordt verstrekt. Ook op de site van het Stimuleringsfond Volkshuisvesting (www.svn.nl) kunt u nadere informatie vinden. Vanzelfsprekend kunt u dit ook bij ons navragen.

Hypotheek
Heeft u net een nieuwe woning gekocht of bent u van plan uw bestaande hypotheek over te sluiten. Denk dan eens aan de mogelijkheid om zonnepanelen aan te schaffen. De overheid stimuleert dit doordat de rente hierover fiscaal aftrekbaar is. Omdat de te betalen kosten aan rente en aflossing lager zijn dan de besparing op de stijgende energielasten, zijn hypotheekverstrekkers vaak bereid om een extra bedrag te financieren. Indien u kiest voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) betaalt u niet alleen een lage rente maar heeft u ook de mogelijkheid om € 9.000,- extra te financieren voor zonnepanelen. Vraag uw hypohteekadviseur naar de mogelijkheden.

Groene lening
Steeds meer banken gaan zich toeleggen op zogenaamde groene financieringen. Graag verwijzen wij u hiervoor door naar GreenLoans (www.greenloans.nl). GreenLoans is een dochter van ABNAMRO heeft zich toegelegd op duurzame leningen en biedt laagrentende leningen voor het financieren van zonnepanelen.

 

Merken Zonnepanelen

Merken Omvormers

Omvormers
Omvormers
Omvormers
Omvormers
Omvormers

Montagesystemen

Montagesystemen
Montagesystemen
Montagesystemen

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]