NANOFUCHS

 

Overzicht van onze producten

producten-infrarood-verwarmingssystemen_2

Product

Mogelijke variaties
Afmetingen
Wattage
Volt
Oppervlaktetemperatuur
Gewicht

Nanofuchs 270 *

kleuren-tafel-producten-72
270 x 580 mm
ongeveer 90 W.
230 V
ongeveer 75 ° C
2,5 kg

Nanofuchs 580

kleuren-tafel-producten-72
580 x 580 mm
ongeveer 210 W.
230 V
ongeveer 75 ° C
ongeveer 5 kg

Nanofuchs 1000

kleuren-tafel-producten-72
580 x 1000 mm
ongeveer 350 W.
230 V
ongeveer 75 ° C
ongeveer 6 kg

 

Het verwarmen van een woning met cv-installatie op gas wordt steeds minder populair. Niet alleen is het stoken op gas niet duurzaam en niet CO2-neutraal, ook zal er in Nederland steeds minder gas opgepomt kunnen worden, waardoor de afhankelijkheid van gaslevering door andere landen gaat toenemen. Hierdoor zal de gasprijs op lange termijn een stijgende tendens laten zien. Gelukkig zijn er de afgelopen jaren enorme ontwikkelingen geweest in elektrisch infrarood verwarmen. Dit is goedkoper en kan ook duurzaam worden opgewekt.

Infraroodverwarming is veel prettiger en gezonder en u kunt tot maar liefst 40 % op uw gasrekening besparen! De energie die u verbruikt kunt u bovendien met uw eigen zonnepanelen opwekken.

Hoe werkt infraroodverwarming?

Een infraroodpaneel zet elektriciteit via een halfgeleider en nagenoeg zonder elektriciteitsverlies om in onzichtbare infrarode warmtestralen. Deze stralen verwarmen niet de ruimte (lucht), maar direct de objecten eronder of ervoor. Infrarood is ook de warmte waarmee de zon de aarde verwarmt. Zo zorgen de panelen voor een hele aangename en natuurlijke warmte. De infraroodpanelen kunnen volledig werken in combinatie met duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen, wind- en waterkracht.

Hoe is het toe te passen?
Het is zeer geschikt als verwarming voor uw hele huis, maar u kunt er ook voor kiezen om eerst individuele vertrekken – waar op verschillende tijden verwarming nodig is – met infrarood te verwarmen, zoals de woon- of studeerkamer, de schuur, de badkamer met de koude vloer of de babykamer. Eén van de mooie aspecten van infraroodverwarmng is dat het systeem heel makkelijk en snel is uit te breiden. U hoeft dus niet in één keer om, maar dat kan natuurlijk wel.

Hoe is ermee te besparen?
Meer dan 60% van ons energieverbruik gaat nu op aan het verbranden van gas voor verwarming. Gas gaat echter ten opzichte van elektriciteit steeds duurder worden. Zo is in 2016 de belasting op een m3 gas met maar liefst 32% verhoogd! Door kritisch naar uw warmtewens te kijken en alleen daar te verwarmen waar u dat moment comfort nodig heeft, is het mogelijk om met infraroodpanelen meer dan 40% te besparen op uw stookkosten. Wist u dat u met de panelen in een open ruimte microklimaten kunt creëren, dus één plek warm en aangenaam maken en andere plekken in de ruimte waar men toch niet verblijft, bewust wat koeler laten? Dit scheelt het onnodig verwarmen van ´loze´ ruimte. En wist u dat u het met infraroodverwarming eerder warm heeft dan bij traditionele convectieverwarming, waardoor u niet meer zoveel hoeft te stoken als voorheen en dat energie en euro’s scheelt?

Graag zetten wij de voordelen van infraroodverwarming voor u op een rij:

Economisch: Indien uw woning goed is geïsoleerd, is het is haalbaar om meer dan 40% te besparen op uw energierekening. De investering heeft u daarmee vrij snel terugverdiend, zeker als u gebruik maakt van zonnepanelen.
Milieuvriendelijk: Geen emissie-uitstoot, geen geur, geen geluid, geen onderhoud, geen installatiekosten.
Efficiënt: In tegenstelling tot traditionele verwarming verwarmt infrarood de gehele ruimte. Bij traditionele convectieverwarming trekt de warmte namelijk naar boven waardoor het onder in de ruimte kouder is dan boven in de ruimte. Infrarood verwarming zorgt voor een constante temperatuur in de gehele ruimte.
Zeer gezond: hoogfrequent infrarood geeft een positief effect op spieren, gewrichten, luchtwegen, bloedcirculatie, etc. Tevens wordt de infrarood warmte als prettiger ervaren dan gewone convectiewarmte
Eenvoudige installatie: verbinden met 220/230v, gaten boren, inhaken en u kunt binnen enkele minuten comfortabel verwarmen.
Onderhoud en kosten: zelf eenvoudig plaatsen bespaart u installatiekosten én een infraroodpaneel vraagt geen onderhoud.
Betrouwbaarheid: alle producten kunnen vrijblijvend op afspraak worden gedemonstreerd. U kunt dan binnen enkele minuten de prettige warmte ervaren.